OTROŠKI AVTOSEDEŽI Kategorije

Nakupa varnostnega sedeža za otroka ne gre jemati zlahka, saj je treba pri izbiri sedeža za vašega otroka upoštevati vrsto dejavnikov, ki lahko vplivajo na vašo izbiro, opozarjajo strokovnjaki. Tako nakup ni odvisen le od debeline vaše denarnice, temveč tudi od teže in velikosti otroka, pa tudi od značilnosti avtomobila, kamor boste sedež namestili. Zato morda ni odveč nasvet, da se po nakup odpravite skupaj z otrokom, saj boste lahko ugotovili vse prednosti in slabosti želenega sedeža.

Za varnost otrok in mladoletnikov v avtu smo odgovorni starejši. Od našega zgleda in ravnanja je odvisno, ali bomo otroke zaščitili ali ne. Verjetno je res, da se otrok počuti najbolje, če sedi v materinem naročju - tudi v avtomobilu. A vedeti je treba, da se že pri trku vozila, ki vozi s hitrostjo 50 kilometrov na uro, naša naletna teža poveča za več kot 30-krat. Mati, ki ima le 50 kilogramov in nepripeta drži otroka na sprednjem sedežu, ob trku stisne otroka ob armaturno ploščo z naletno težo okoli tone in pol. Strokovnjaki priporočajo, naj bo sedež iz primernega materiala, na primer tkanine iz naravnih materialov, ki je pralna in enostavno snemljiva s sedeža. Bolje je, da izberemo sedež svetlejših barv, ki poleti ni tako zelo vroč in na soncu pretirano ne pobledi. Poleti moramo tudi paziti, da otrokovo telo ne pride v stik s kovinskimi in plastičnimi deli, ki se hitro segrejejo. Sedež mora imeti dovolj bočne opore, da je otrok zaščiten tudi med spanjem.

Če bomo sedež večkrat prestavljali iz enega vozila v drugega, je dobro, da izberemo takšnega, katerega snemanje in pritrjevanje je čim bolj enostavno. Vsakič je treba natančno preveriti, ali smo sedež res dobro pritrdili, torej tako, kot veleva proizvajalec. Upoštevati je treba, da vsi sedeži niso prilagojeni za vgradnjo na sredino zadnje klopi, kjer je sicer prevažanje otroka najbolj varno. Če se odločimo za nakup sedeža, na katerem otrok gleda v nasprotno smer, kot je smer vožnje, je treba preveriti, ali je varnostni pas na sovoznikovi strani dovolj dolg, da bomo sedež lahko pravilno pritrdili. Prav tako preverimo, ali je armaturna plošča oblikovana tako, da bomo sedež lahko brez težav namestili. Te sedeže lahko uporabljamo le, če je varnostni meh na sovoznikovi strani izklopljen. To lahko stori serviser vašega avtomobila, lahko pa tudi vi, če ima avto vgrajeno ključavnico, ki to omogoča. Ko to storimo, preverimo, ali gori opozorilna lučka, da je meh izklopljen

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij opreme

Rezultati 1 - 5 od 5Prikaži:     Izdelkov na stran
Rezultati 1 - 5 od 5Prikaži:     Izdelkov na stran

Kategorije

PLAČILO NA OBROKE

Primerjaj izdelke


Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.

Seznam želja


Nimate nobenega izdelka na seznamu želja.

Najbolj prodajni