i-Size Kategorije

Kaj je i-Size?

i-Size je nova evropska regulacija avtosedežev (prva faza varnostnega standarda, imenovanega R129), katere cilj je narediti avtomobilske sedeže varnejše.

Zasnovan je tako, da otroke zadrži dlje časa nazaj, zagotavlja boljšo zaščito pri stranskih trkih in olajša pravilno namestitev avtomobilskih sedežev.
„i-size“ je nova varnostna uredba EU za otroške avtosedeže (ECE R129). Uveden je bil, da bi si olajšali namestitev otroških avtomobilskih sedežev, zagotovili boljšo zaščito pred stranskimi trki . i-size velja samo za sedeže Isofix.

R129 in R44 tečeta drug ob drugem, zato se lahko starši odločijo, ali bodo kupili in uporabljali otroške avtomobilske sedeže, ki ustrezajo R44.04 ali R129 (sedeži velikosti i). Svojega sedanjega (-ih) sedeža (-ov) vam ni treba zamenjati za sedeže velikosti i, razen če tega ne želite. V nekem trenutku (datum še ni določen) bo zakon verjetno dovoljeval prodajo le sedežev R129, a tudi takrat bodo starši še nekaj časa (verjetno nekaj let) pozneje še vedno lahko uporabljali svoje obstoječe sedeže R44.

Glavne spremembe, ki jih uvaja i-size, so:

sedeži velikosti i-size temeljijo na višini otroka in ne na teži
i-size se uporablja na otrokovo višino, da se ugotovi, ali sedež ustreza otroku in ne njegovi teži je pomembno, da preverite, ali je višina vašega otroka v območju sedeža. Starši ponavadi bolje poznajo višino svojega otroka kot svojo težo, kar bi staršem olajšalo presojo, ali je sedež primeren za njihovega otroka in kdaj naj otroka preselijo na večji sedež.
i-size obrnjeni zadrževalniki za dojenčke do 15. meseca starosti
Dojenčki v avtomobilskih sedežih velikosti i so obrnjeni nazaj, dokler niso stari najmanj 15 mesecev. Trenutno starši pogosto prehitro premaknejo svojega otroka na sedež, obrnjen naprej.
preskus stranskega trka
i-size vključuje preskus stranskega trka, ki zagotavlja boljšo zaščito sedežev pred stranskimi trki.
Otroški avtosedeži i-size so primerni za avtomobile, ki imajo pritrdilne točke Isofix, vendar morate še vedno preveriti, ali je sedež odobren za vaš avto. Obrnite se na proizvajalca vašega avtomobila in/ali proizvajalca otroških sedežev ali obiščite našo stran o združljivosti otroških avtosedežev.
V naši trgovini najdete tudi v ponudbi tovrstne varne in kakovostne avtosedeže i-size.

Opozorila in varnostni ukrepi ob uporabi nekaterih kategorij opreme

Rezultati 1 - 6 od 6Prikaži:     Izdelkov na stran
Rezultati 1 - 6 od 6Prikaži:     Izdelkov na stran

PLAČILO NA OBROKE

Kategorije

Primerjaj izdelke


Nimate izbranih izdelkov za primerjavo.

Seznam želja


Nimate nobenega izdelka na seznamu želja.