Splošna določila

Splošna določila/pogoji poslovanja

 Splošni pogoji poslovanja Otroške spletne trgovine Miška določajo pogoje nakupa ter prodaje izdelkov, ki jih izvaja podjetje AMATIM d.o.o., Rožna ulica 9, 8210 TREBNJE

 Splošni pogoji poslovanja Otroške spletne trgovina Miška www.babyotroskatrgovinamiska.eu so sestavljeni v skladu z Zakonomo varstvu potrošnikov (ZVPot, ZVPot-1), veljavno zakonodajo o elektronskem poslovanju, veljavno zakonodajo o varovanju osebnih podatkov ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 Otroška spletna trgovina Miška deluje 24 ur na dan in vse dni v tednu. Uporaba spletne prodajalne je brezplačna. Kupec lahko izbere in naroči izdelke ter jih uvrsti v nakupovalno košarico. S končno potrditvijo kupec naročilo odda. Naročilo se obdela in pripravi glede na možnost dobave izdelkov.

Po opravljenem naročilu na Otroški spletni trgovini Miška vam na elektronski naslov, ki ste ga vpisali ob naročilu, pošljemo obvestilo o vašem nakupu. Istočasno pa se vaše naročilo shrani tudi pri nas. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika.

Postopek nakupa

KORAKI NAKUPA

1. korak: Na spletni strani www.babyotroskatrgovinamiska.eu so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Pod izbranim izdelkom je navedena cena izdelka, strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Stroški dostave so odvisni od število paketov ter teže naročenih artiklov. Stroške dostave uporabnik/kupec po oddaji naročila prejme dodatno e-sporočilo z informacijo o končni višini stroška dostave za vso naročeno blago.

2. korak: Če kupec želi določen izdelek odstraniti iz nakupovalne košarice, mora klikniti na povezavo “Odstrani”, ki se nahaja ob izdelku. Če želi kupec dodati še druge izdelke v košarico, se vrne na izbran izdelek in ga doda na enak način kot je opisano v 1. koraku

3. korak: Kupec mora v spletni obrazec vnesti vse zahtevane podatke za dostavo (ime, priimek, naslov, telefon, e-naslov). Kupec lahko doda tudi svoje opombe. Kupec v nakupovalni košarici izbere način plačila, kar stori z izborom ponujenih možnosti v razdelku “Način plačila” ter izbere na kakšen način bodo izbrani artikli dostavljeni v (razdelku) "Način dostave."  Kupec potrdi naročilo s klikom na gumb  "Potrdite naročilo" ter po tem, ko je obkljukal okenci z besedilom "Pogoje poslovanja in Politika zasebnosti Soglašam in potrjujem. Za izvedbo pravnega posla. “
4. korak: Če je bilo naročilo uspešno posredovano, se na spletni strani izpiše tekst »Hvala za vaše naročilo!« Poleg tega bo kupec na elektronski naslov, ki ga je posredoval v prejšnjem koraku, prejel obvestilo s podrobnostmi o naročilu. Kupec bo prejel dodatno e-sporočilo z vsemi informacijami (in v primeru naročil pohištva) o možnosti prevzema blaga.

5. korak: POTRDITEV NAROČILA

Po zaključku naročila bo kupec na svoj elektronski naslov, ki ga je posredoval ob naročilu, prejel elektronsko obvestilo o vseh podrobnostih o naročilu. Z omenjenim sporočilom je kupec seznanjen, da nas lahko v primeru kakršnihkoli vprašanj obvesti preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

6. korak: Ponudnik naročilo pregleda (preveri rok in možnost dobave naročenih artiklov) in naročilo dokončno potrdi ali zavrne (obrazložitev z navedbo razloga zavrnitve) – potrditev naročila. V nekaterih primerih lahko ponudnik kupca tudi kontaktira preko telefona (kontaktna številka – preverjanje podatkov, zagotavljanje točnosti dobave, ipd.). Za blago, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je le-ta izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika, kupca pa ponudnik sproti obvešča o poteku dobave. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

- ko ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in odpošlje, o tem po elektronski pošti obvesti kupca –»VAŠE NAROČILO JE ODPOSLANO!«. Sporočilo vsebuje tudi opis politike vračila blaga in podatke o tem, kam se lahko kupec obrne v primeru zamude pri dostavi in v primeru pritožbe

Obveznosti ponudnika in naročnika

Ponudnik se trudi podati čimbolj točne podatke (slik, besedila, cene...) na spletni strani Miška , ampak lahko zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta ponudba hitro in pogosto spreminja zaradi česar lahko pride do napak in odstopanj. V primeru, da opazite napako nas prosim o tem nemudoma obvestite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Ponudnik se zavezuje, da bodo storitve opravljene kakovostno in v dogovorjenem roku.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil:

- identiteto podjetja (ime in sedež ter številko registra),

- kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon ...),

- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (tudi poprodajne storitve in garancije),

- dostopnost artiklov v ponudbi (v razumljivem roku),

- pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (kraj, način in rok dostave),

- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

- način plačila in dostave,

- časovno veljavnost ponudbe,

- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop (vključno s tem, če in koliko stane naročnika odstop od pogodbe),

- pojasnilo o postopku ob pritožbi (skupaj z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci).

Vpis osebnih podatkov ob registraciji in ob kasnejšem spletnem nakupu na strani MIŠKA je potreben izključno za pravilno izvajanje storitev. Ponudnik teh podatkov ne bo nikoli posredoval, dal v najem, prodal ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Prav tako vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni na način, ki ga ne podpirate oz. se z njim ne strinjate.

Naročila sprejeta do 12. ure obravnavamo kot naročila sprejeta v tem dnevu, tako da rok začne teči s tem dnem. Dogovorjeni roki se lahko spremenijo v primeru višje sile, kot je naravna katastrofa, izpad električnega omrežja za daljši čas ali daljše motnje v medmrežju.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v prvem koraku v drugo polje vpišete podatke podjetja in nato še davčno številko. Če ste že nakupovali na podjetje, ga le izberete iz svojega arhiva.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev. Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).
Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju strani oziroma na strani o vračilih.
Spletna trgovina pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:
-z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja* (omejitev gotovinskega plačevanja do 420 € z DDV)
-z nakazilom na račun upravitelja Amatim d.o.o. po ponudbi/predračunu
-s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, Diners club)
-z obročnim plačilom do 36 obrokov z Diners Club kartico
 odloženo plačilo (velja za organizacije javne in lokalne uprave ter podjetja, ki dosegajo ustrezno boniteto).

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Amatim d.o.o. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja Cena v takratni ponudbi.

Registracija

Nakup v Spletni trgovini otroška trgovina Miška je možen z ali brez registracije. Registracijo lahko opravijo obstoječi ali novi člani. Registracija omogoča uporabo storitve Moj Profil, kjer uporabniki urejajo svoje podatke in kanale obveščanja.

Cene v Otroški spletni trgovini Miška

 Vse navedene cene izdelkov so v eur in vključujejo 22% davek na dodano vrednost (DDV). Pridržujemo si pravico do spremembe cen, razen, če ni  navedeno drugače (primer akcij in posebnih popustov). Ko kupec odda naročilo v Otroški spletni trgovini Miška potrdi, veljajo cene, objavljene na strani podjetja AMATIM d.o.o., ki se zapišejo v končni potrditvi naročila in je to tudi končna cena . Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Če ni drugače navedeno, cene veljajo za en kos. V Otroški spletni trgovini Miška so navedene cene kot redne cene izdelkov, cene ugodno, spletne cene ter odprodajne cene. Cene ki so označene z značkami veljajo za vse fizične kupce na Otroški spletni trgovini Miška.

 

 

 

 

 

 

 

Odprodajne cene so v Otroški spletni trgovini Miška označene kot ODPRODAJA in veljajo le za odprodajo zalog in izdelke prejšnjih kolekcij ali zadnje kose.

Prijava na novice je za stranke popolnoma neobvezujoče in brezplačno.

 Opisi ob izdelkih

 Teksti ob izdelkih so podani s strani proizvajalca. Za podrobnejše in morebiti dodatne informacije o izdelku se lahko obrnete na naše kontakte.

 Obdelava in hramba podatkov
S podano privolitvijo uporabnik dovoljuje podjetju AMATIM d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov, obdeluje zbrane osebne podatke za namene obdelave in izvedbe spletnih naročil, nakupov, reševanje morebitnih težav pred in po opravljenih spletnih nakupih. Pridobljene podatke podjetje AMATIM d.o.o. uporablja tudi za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe izdelkov, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-novic in drugega oglasnega gradiva podjetja AMATIM d.o.o.

Podjetja AMATIM d.o.o. lahko pridobljene podatke obdeluje za lastne potrebe do ugovora ali preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v uporabniškemu računu.

Pravica posameznika
Uporabnik spletne trgovine lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke. Prav tako lahko posameznik od upravljavca zahteva izpolnitev naslednjih pravic:
-vpogled v osebne podatke,
-popravka netočnih osebnih podatkov,
-omejitve obdelave,
-izbrisa,
-ugovora,
-avtomatiziranega sprejemanja posameznih odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
Posamezna zahteva za izpolnitev pravic se obravnava individualno, upravljavec v zakonsko ustreznem roku posamezniku pošlje odgovor z obrazložitvami.
Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov lahko kontaktirate na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Veljavnost splošnih pogojev: od 20.2.2023 do spremembe oziroma preklica.
V kolikor se posameznik z informacijami o obdelavi osebnih podatkov in obrazložitvijo, ki jo je prejel od spletne trgovine Miška ali pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov ne strinja oziroma je bil prekoračen zakonsko ustrezen rok za odgovor, lahko vloži pritožbo pri nadzornem organu. V Republiki Sloveniji je nadzorni organ Informacijski pooblaščenec.
Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete TU. Klikni me!

Obveščanje

Uporabnik se lahko naroči tudi na prejemanje e-novic in se od njih kadarkoli odjavi preko povezave v prejetih e-novicah ali tako, da odjavo sporoči na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Dostava

Rok dostave izdelkov je naveden ob vsakem posameznem izdelku in običajno znaša od 1 do 3 oz. 14 dni do 5 tednov, če gre za izdelke PO NAROČILU od oddaje naročila oz. od plačila predračuna. Pri izdelkih na zalogi velja 1 do 3 delovne dni. Za izdelke po naročilu ali pri dobavitelju je rok dostave daljši, kar je prav tako navedeno ob samem izdelku. Izjemoma se lahko zgodi, da naročen izdelek ni več na zalogi. V takšnem primeru kupca obvestimo najkasneje v roku 3 delovnih dni od prejema vašega naročila.

Izdelke kupljene preko spletne trgovine dostavljamo na hišne naslove na območju Republike Slovenije ter na paketomate. Pri dostavi v večstanovanjske objekte zagotavljamo dostavo do vhodnih vrat objekta. Dostavo izvajajo podjetja GLS, Pošta Slovenije in Express One.  V primeru, da se v postopku dostave odločite za prevzem naročila na bencinskih servisih Petrol, vam bo podjetje Petrol za storitev vročanja paketa zaračunalo 0,45 €, za storitev obdelave odkupnine pa 1,05 €. Za izdelke večjih dimenzij pa dostavo lahko izvaja tretje podjetje.

Naročilo lahko prevzamete tudi na našem naslovu.  Storitev je je brezplačna.

Naročanje in dobavljivost izdelkov

V primeru, da naročenega blaga ni na zalogi in/ali ne bo dobavljivo, vas o tem obvestimo najkasneje 3 dni od oddaje naročila. V primeru predhodnega plačila izdelka, ki ne bo dobavljiv vam povrnemo kupnino.

Stroški pakiranja in dostave enega paketa na naslov v Sloveniji, znašajo po veljavnem ceniku po pogodbi dostavne službe HITRA POŠTA ali GLS in so odvisne od teže izdelkov, razen za izdelke kjer je strošek dostave posebej naveden.

 • Pred prevzemom paketa, preverite da le ta ni poškodovan, v primeru da so poškodbe transporta vidne, le to zabeležite ob podpisu prevzema. Ko podpišete da ste paket prevzeli s tem tudi soglašate, da ste prevzeli nepoškodovan paket. Z kurirjem, ki vam je paket dostavil izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj z dostavno službo, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Reklamacije dostave nato ureja podjetje Amatim d.o.o. ( z tem postopkom kupec nima nobenega dodatnega stroška, reklamacija se vrši po tem izključno med dostavljalcem in prodajalcem.)
  V primeru dostave napačnega blaga krije stroške vračila podjetje AMATIM d.o.o. Storitve dostave za nas opravlja dostavno podjetje HITRA POŠTA in GLS.
 • izbira med naslednjimi načini dostave:                                 
  • dostava paketa na vaš naslov
  • dostava paketa v Parcel Shop enoto
  • dostava paketa na drugi naslov
  • dostava paketa v GLS ali HITRA POŠTA depo
  • izbira drugega dneva dostave
  • pooblaščanje drugega prejemnika paketa
 •                                                                

Pohištvo zaradi teže in možnosti poškodb dostavljamo sami do stranke ali stranka lahko izdelek osebno prevzame na sedežu podjetja po predhodni najavi na telefon 040645239. Po pošti pohištva ne pošiljamo zaradi morebitnih poškodb med transportom. Za dostavo vas običajno kontaktiramo, da se dogovorimo za čas dostave. 

Stroški dostave:

Strošek dostave je odvisen od teže paketa in se ga zaračuna na poslanem naročilu, predračunu oziroma računu.

 • Priporočena pisemska pošiljka =2,99 EUR
 • Paket od   0 kg do 10 kg       = 4,99 EUR
 • Paket od 10 kg do 15 kg       = 6,00 EUR
 • Paket od 15 kg do 20 kg       = 9,76 EUR
 • Paket od 20 kg do 25 kg       = 12 EUR
 • Paket od 25 kg do 30 kg       = 19 EUR

V kolikor bi nam želeli še kaj sporočiti ob naročilu v okencu OPOMBE vpišite željeno opombo!

Pošiljke so v dostavi (blago ki je na zalogi) že prvi ali drugi delovni dan po oddaji in potrditvi naročila in sicer v času emd 8:00 in 16:00. V primeru, da vas v tem času ni doma, prosimo, da ob oddaji naročila navedete naslov in kontaktno številko za dostavo, kjer boste dosegljivi. Če vam kurir ne more predati paketa, vam pusti sporočilo s telefonsko številko, kamor lahko pokličete in se ogovorite za dostavo ali osebni prevzem v depojih podjetja GLS ali HITRE POŠTE. Podatke o depojih dostavne službe GLS najdete na spleti strani http://www.gls-slovenia.com.

Sledenje paketa dostavne službe GLS najdete na tej povezavi: https://gls-group.com/SI/sl/sledenje-posiljki

Kontakt

Če potrebujete informacije, ki jih niste našli na naši spletni strani, nas prosim kontaktirajte. Vsa vprašanja nam lahko posredujete v elektronski obliki ali nas pokličete.

Klicni center vam je na voljo od ponedeljka do petka med 7.30 in 19.00 uro. Ostali oddelki so vam na voljo med 7.30 in 15.30 uro.

Klicni center GLS (splošne informacije, vprašanja povezana z sledljivostjo vaših paketov)
Telefon: +386 1 500 11 50* ali +386 1 500 11 90*
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Miška in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Razlaga cenovnih ugodnosti

NAJNIŽJA CENA V ZADNJIH 30 DNEH - Je prejšnja cena, ki jo mora skladno z ZVPot-1 v primeru znižanju cene blaga podjetje označiti poleg znižane cene blaga. Za prejšnjo ceno se šteje najnižja cena, ki jo je podjetje uporabljalo v zadnjih 30 dneh pred uporabo znižane cene.

   • Pri blagu, ki je na trgu manj kot 30 dni, za prejšnjo ceno šteje najnižja cena, po kateri je podjetje ponujalo blago pred znižanjem cene v obdobju, v katerem je bilo blago na trgu.
   • V primeru neprekinjenega postopnega zniževanja cene, za prejšnjo ceno šteje cena, ki je bila najnižja cena najmanj 30 dni pred prvo znižano ceno v neprekinjenem postopnem zniževanju cene.
  • SPLETNA AKCIJA - pri izdelkih označenih z oznako "AKCIJA"  popust, vrednost s popustom veljajo samo za nakupe v spletni trgovini. 

Kuponi za popust in darilni boni

AMATIM d.o.o. zagotavlja različne vrste popustov, katerih vsak ima pogoje za uporabo.

Če je darilni bon ali kupon za popust uporabljen v nasprotju s pravili za popust ali kupon za popust ali v kolikor obstaja utemeljen sum zlorabe uporabe darilnega bona ali kupona za popust, ima prodajalec pravico zavrniti takšno uporabo darilnega bona ali kupona za popust. V takem primeru bo kupec obveščen in mu bo ponujena možnost, da naročilo zaključi brez uporabe takega darilnega bona ali kupona za popust.

Pravila in pogoji za uporabo določenega kupona so priloženi neposredno kuponu (v obliki informacije) ali povezavi na razdelek na spletnem mestu, kjer so pravila popusta ali darilnega bona podrobno opisana, ali pa so na voljo v obliki e-poštnega sporočila, poslanega neposredno določeni stranki. V primeru nejasnosti pri razlagi popusta velja prodajalčeva razlaga.

Vsak darilni bon ali kupon je mogoče uveljaviti samo enkrat, razen če v informaciji o načinu uporabe kupona oz. bona ni izrecno navedeno drugače. V primeru večkratne uporabe ima Prodajalec pravico zavrniti uporabo takega darilnega bona oz. kupona.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.
Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik. Za več informacij si oglejte vsebino "Vračilo blaga"

Stvarna napaka/Neskladnost blaga

Zahtevki za stvarno napako se nanašajo na blago, kupljeno do vključno 25.1.2023 (ZVPot) Za blago kupljeno po tem datumu, se skladno z ZVPot-1 uvajajo nove določbe, ki zahtevke iz naslova stvarne napake nadomeščajo z zahtevki z naslova neskladnosti blaga.
Zahtevki za neskladnost blaga se nanašajo na blago, kupljeno od vključno 26.1.2023 dalje. (ZVPot-1)
Za več informacij si oglejte vsebino "Vračilo blaga"

Garancija
Garancija velja na območju Republike Slovenije.

Garancija je vsaka obveznost, ki jo proizvajalec (v nadaljnjem besedilu: garant) prevzame do potrošnika poleg zakonskih obveznosti prodajalca iz naslova obveznega jamstva za skladnost blaga in s katero se zaveže, da bo potrošniku brezplačno popravil ali zamenjal blago, vrnil del ali vso kupnino, kadar blago ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali ustreznem oglaševalskem sporočilu, ki je na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garancija garanta pravno zavezuje pod pogoji, določenimi v garancijskem listu in s tem povezanih oglaševalskih sporočilih, ki so na voljo ob sklenitvi pogodbe ali pred tem.

Garant jamči za kakovost izdelka oziroma brezhibno delovanje v garancijskem roku, če ga boste uporabljali v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili.

Garancijski rok začne teči z dnem dobave izdelka potrošniku.

Če blago, za katero je izdana obvezna garancija, ne izpolnjuje specifikacij ali nima lastnosti, navedenih v garancijskem listu ali oglaševalskem sporočilu, lahko potrošnik najprej zahteva odpravo napak. Če napake niso odpravljene v skupno 30 dneh od dneva, ko je proizvajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.

Rok iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša na najkrajši čas, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave, vendar za največ 15 dni. Pri določitvi podaljšanega roka se upoštevajo narava in kompleksnost blaga, narava in resnost neskladnosti ter napor, ki je potreben za dokončanje popravila ali zamenjave. O številu dni za podaljšanje roka in razlogih za njegovo podaljšanje proizvajalec obvesti potrošnika pred potekom roka iz prejšnjega odstavka. Če proizvajalec v roku ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik zahteva vračilo celotne kupnine od proizvajalca ali zahteva sorazmerno znižanje kupnine.

Če potrošnik zahteva sorazmerno znižanje kupnine, je znižanje kupnine sorazmerno zmanjšanju vrednosti blaga, ki ga je potrošnik prejel, v primerjavi z vrednostjo, ki bi jo imelo blago, če bi bilo skladno.

Ne glede na zgoraj navedeno, lahko potrošnik zahteva vračilo plačanega zneska od prodajalca, če se neskladnost pojavi v manj kot 30 dneh od dobave blaga.

Za zamenjano blago ali zamenjan bistveni del blaga z novim proizvajalec izda nov garancijski list.

Proizvajalec oziroma pooblaščeni servis lahko potrošniku za čas popravila blaga, za katero je bila izdana obvezna garancija, zagotovi brezplačno uporabo podobnega blaga.

Če proizvajalec potrošniku ne zagotovi nadomestnega blaga v začasno uporabo, ima potrošnik pravico uveljavljati škodo, ki jo je utrpel, ker blaga ni mogel uporabljati od trenutka, ko je zahteval popravilo ali zamenjavo, do njune izvršitve.

Stroške za material, nadomestne dele, delo, prenos in prevoz izdelkov, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oziroma nadomestitvi blaga z novim, plača proizvajalec.

Čas, v katerem vam proizvajalec zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga, nadomestne dele in priklopne aparate je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

Prodajalec ni usposobljen za tehnično presojo glede morebitnih okvar in tako tudi ne more odločati o zamenjavi izdelka brez mnenja pooblaščenega servisa o okvari.

Garancija ne velja v primerih, ki so navedeni v posameznem garancijskem listu ob posameznem artiklu.

Vsi izdelki iz prodajnega asortimana imajo garancijo. Garancija začne teči od datuma prevzema izdelka ali  izpisanega na računu če gre za istočasen prevzem izdelka in z garancijskim listom, doba garancije je izpisana na garancijskem listu. Morebitna neuporaba izdelka ne podaljša garancijskega roka.

Garancija začne teči od dneva od datuma prevzema (fizične posesti) izdelka ali  izpisanega na računu če gre za istočasen prevzem izdelka in jo lahko uveljavljate vedno samo skupaj z računom prodajalca ter izpolnjenim reklamacijskim obrazcem. Klikni Me !

Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna le ob upoštevanju navodil, navedenih na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Proizvajalec je v skladu z zakonom kupcu dolžan zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Kupec lahko uveljavlja garancijo s priloženim garancijskim listom in računom, izdanega s strani prodajalca.

Pritožbe

AMATIM d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pisno na naslov prodajalca: AMATIM d.o.o., Rožna ulica 9, 8210 Trebnje. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem je pristojno sodišče v kraju sedeža ponudnika.

Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi AMATIM, d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

AMATIM d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Arhiviranje pogodbe

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu AMATIM d.o.o., Spletna trgovina Miška, Rožna ulica 9, 8210 Trebnje. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Trebnje, 24.01.2023

Odveza odgovornosti

 Podjetje AMATIM d.o.o., Rožna ulica 9, 8210 TREBNJE se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini podjetja. Kljub temu pa se lahko njihova zaloga spremeni  tako hitro, da podjetje AMATIM d.o.o., Rožna ulica 9, 8210 TREBNJE v spletni prodajalni ne uspe popraviti podatkov. V takem primeru bomo kupca obvestili o morebitnih spremembah in mu omogočili preklic naročila in vračilo kupnine v kolikor je bila že izvršena. Izdelki, ki so naročeni s plačilom po predračunu ali trr prenosom sredstev na naš račun so v rezervaciji od dneva naročila, ki se že šteje v roku 3 dni, v kolikor izdelek ni plačan v omenjenem roku se naročilo prekliče in proda rezerviran izdelek naslednjemu kupcu.

Reklamacije in dodatne informacije

 V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 ODSTOP OD NAKUPA

 Skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov zakon o varstvu potrošnikov imate pravico, da nam v 14 dneh od prevzema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe in sicer z elektronskim sporočilom na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ne da bi vam bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. V tem primeru morate prejeto blago vrniti nepoškodovano in v originalni embalaži ter s priloženim računom ali kopijo računa v 14 dneh po sporočilu o odstopu. Izdelke, ki jih vračate zaščitite in pošljete v original embalažo. Za pošiljko ali paket, če je le možno izberite PAZLJIVEJŠE RAVNANJE za izdelke ki so občutjive narave. Sporočilo je veljavno, če je poslano v navedenem roku. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja napačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je artikel ob nakupu v okvari oziroma ne deluje, v tem primeru nakup reklamirate. Prav tako ne velja za izdelke, ki so narejeni po prilagojenih dimenzijah naročnika-kupca ali skici naročnika.

Izdelke vrnete na AMATIM d.o.o., Rožna ul. 9, 8210 TREBNJE. Sporočilo velja za pravočasno, če je pošiljka oddana v roku 14 dni po prevzemu (fizični posesti) oz. v 14 dneh po pisnem obvestilu o odpstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni in brez sledov uporabe nepoškodovani in v originalni embalaži z vsemi pripadajočimi elementi na svoje stroške, saj v nasprotnem primeru potrošnik odgovarja za znižanje vrednosti oz. škodo, ki jo s tem povzroči podjetju. Zmanjšanje vrednosti blaga, ki je bilo uporabljeno (preko meja preizkusa za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga) znaša določen % od redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga: v primeru, da je iz razlogov na strani uporabnika na blagu nastala škoda (npr. da je blago oz. sestavni deli prodajnega kompleta poškodovano, v spremenjeni količini ali kvaliteti, neoriginalni oz. poškodovani embalaži) je podjetje upravičeno od uporabnika uveljavljati povračilo celotne škode na blagu, skladno s temeljnimi načeli civilne odškodninske odgovornosti. Odgovornost uporabnika za plačilo zmanjšanje vrednosti blaga lahko znaša do zneska polne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga, glede na obseg zmanjšanja vrednosti, kar za vsak posamezen primer individualno ugotavljajo podjetje ali pooblaščeni dobavitelji in serviserji blaga.

Pošiljk z odkupnino nismo dolžni sprejeti. Dostavna služba GLS nudi možnost vračila blaga, ki ga želite zamenjati, ob dostavi drugega, ki ste ga izbrali v zameno. V tem primeru vrnete izdelke v originalni  transportni embalaži (škatli) in z vso pripadajočo embalažo, v kateri ste prejeli izdelke iz prejšnjega nakupa. Stroški te storitve so nižji od stroškov, ki bi jih imeli z neposrednim vračanjem blaga. Stroške vračila nosite v višini izbrane dostavne službe. Kupnina naročila vam bo vrnjena na vaš trr vrnemo takoj, ko je to mogoče,najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.Velja za spletni nakup.  Izdelek lahko tudi fizično vrnete na sedežu podjetja po predhodni najavi na 040 645 239. Vse stroške vračila blaga pri odstopu od pogodbe krije potrošnik. Več lahko preberete na tej povezavi. VRAČILO BLAGA

Omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, saj v nasprotnem primeru potrošnik odgovarja za znižanje vrednosti oz. škodo, ki jo s tem povzroči podjetju.

Zmanjšanje vrednosti blaga, ki je bilo uporabljeno (preko meja preizkusa za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga) znaša določen % od redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga: v primeru, da je iz razlogov na strani uporabnika na blagu nastala škoda (npr. da je blago oz. sestavni deli prodajnega kompleta poškodovano, v spremenjeni količini ali kvaliteti, neoriginalni oz. poškodovani embalaži) je podjetje upravičeno od uporabnika uveljavljati povračilo celotne škode na blagu, skladno s temeljnimi načeli civilne odškodninske odgovornosti. Odgovornost uporabnika za plačilo zmanjšanje vrednosti blaga lahko znaša do zneska polne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa tega blaga, glede na obseg zmanjšanja vrednosti, kar za vsak posamezen primer individualno ugotavljajo podjetje ali pooblaščeni dobavitelji in serviserji blaga. Pri vračilu blaga lahko zahtevate vračilo plačila, zamenjavo za drug izdelek ali dobroimetje. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v TREBNJEM.

Podjetja in vračila

Če ste kupili artikel z računom na podjetje, ste sprejeli pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnosti odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete organizacije nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Vračilo kupnine zato žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb veljajo Splošni pogoji poslovanja , z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe.

PRAVICA DO ODSTOPA OD IZVEDBE NAROČILA

Pridržujemo si pravico, da lahko izjemoma v celoti ali delno odstopimo od izvedbe naročila v določenih primerih, če v poteku obdelave naročila naročenih izdelkov zmanjka na zalogi, če je ugotovljena povečana plačilna rizičnost kupca, če naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji. V vseh navedenih in podobnih primerih o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani,  vas bomo kar se da najhitreje obvestili po elektronski pošti.

REKLAMACIJE OB PREVZEMU POŠILJKE
Če kupec prejme paket, vidno poškodovan med transportom, če ste prejeli neustrezno število naročenih izdelkov, ki se razlikuje od količine na prevzemnih dokumentih ali je prišlo do poškodbe blaga med prevozom, se obrnite nemudoma na nas. V kolikor sumite, da je bila pošiljka med dostavo poškodovana, prejeto blago preglejte takoj in ob prisotnosti dostavljalca morebitne vidne poškodbe vnesite v zapisnik, katerega je dostavljalec dolžan podpisati. Še posebej bodite pozorni na blago, ki ima nalepko STEKLO, LOMLJIVO ali kaj podobnega. Kakršnokoli žvenketanje pri manipuliranju je verjetno znak za razbito vsebino, kar seveda obravnavamo kot poškodbo pri dostavi. Zaželjeno je tudi, da je poškodba zabeležena s fotoaparatom.

Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po telefonu na številko 040 645 239. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa,  embalaže, poškodovanega artikla, GLS nalepke in pa opis poškodbe.

Reklamacije
Prav tako nas kar najhitreje obvestite, na telefon 040-645-239 ali na e-mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega ali da vam kaj manjka oziroma so manjkajoči deli ,da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času.

Obrazec za reklamacijo (neskladnost blaga )  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Ko vračate blago v reklamacijo morate izdelku priložiti reklamacijski zapisnik,kopijo računa in pripadajoč obrazec ki je zahtevan. Blago mora biti v original embalaži.V primeru upravičene reklamacije vam izdelek popravimo ali brezplačno zamenjamo z drugim enakovrednim in brezhibnim izdelkom. Kupec nima nobenega dodatnega stroška z odpravo neskladnosti.

Varstvo potrošnikov
Pri prodaji spoštujemo Zakon o varstvu potrošnikov. Vse navedene cene za izdelke so maloprodajne in izražene v EUR z vključenim 22 % DDV-jem. Cena, po kateri ste blago naročili velja dokler blaga ne dostavimo.

Rok dobave
Rok dobave izdelkov je 1 - 3 delovnih dni za izdelke na zalogi, če ni na zalogi pri dobavitelju potem je rok dobave daljši 2 - 4 tedne, v tem primeru tudi vsakega kupca obvestimo o čakalni dobi, izdelki, ki so na zalogi pri nas 1 - 3 delovne dni. Če je izdelek na zalogi vas obvestimo ob oddanem naročilu v najkrajšem možnem času.

Varstvo in pravica do zasebnosti
Skrbno varujemo vaše podatke pred zlorabo nepooblaščenim dostopom,razkrivanjem,spreminjanjem.Vse podatke pridobljene preko spletne prodajalne uporabljamo le za lastno uporabo.

Izsek zakonskih določb ZVPot-1, ki se nanašajo na skladnost blaga