Varnostna opozorila športni voziček marela

Športni voziček »marela«
Varnost produktov in materialov v proizvodnji je garantirana in certificirana v testnih laboratorijih z zagotovitvijo EN standardov.
Voziček je primeren za uporabo otrok starosti ne mlajših od 6 mesecev, teže do 15 kg.
Voziček je opremljen s 5-točkovnim nastavljivim varnostnim pasom za zagotovitev otrokove varnosti. Hrbtni naklon, naslonjalo za nogice in strešica se uporablja za večjo udobnost/ komfort.
Voziček ustreza standardom EN 1888


POZOR!
Sledite navodilom in varnostnim napotkom, ki vam zagotavljajo varno uporabo tega produkta.
Posebno bodite pozorni na opozorila, ki preprečujejo možnost resne poškodbe za vašega dojenčka in vam garantirajo njegovo varnost.
Vi sami ste odgovorni za varnost vašega otroka, če ne sledite točno navodilom za varnost, ki so priporočena v teh navodilih za uporabo.
Poskrbite, da bo vsak, ki uporablja ta proizvod, prebral, razumel, ter upošteval navodila za uporabo.
VARNOSTNA OPOZORILA
POZOR! Neupoštevanje teh navodil za uporabo in vzdrževanje lahko privede do resnih poškodb ali smrti!
1. Nikoli ne pustite otroka brez nadzora. Otroka imejte vedno pod vidnim nadzorom, ko je v vozičku.
2. Ta voziček je primeren za otroka starosti 6 mesecev in več, teže do 15kg!
3. Ne uporabljajte vozička za otroke mlajše od 6 mesecev starosti in otroke kateri ne zmorejo sami sedeti v vozičku!
4. Uporaba za otroka, ki ima težo več kot 15kg je prevelika teža in konstrukcijo naredi nestabilno, voziček se prevrne in poškoduje vašega otroka!
5. Voziček je namenjen uporabi enega otroka naenkrat! Ne vozite več kot enega otroka v vozičku!
6. Maksimalna obremenitev nakupovalne košare je 3kg. Ne preobremenjujte nakupovalne košare. Ne prevažajte otroka v nakupovalni košari!
7. Vedno fiksirajte strešico na hrbtnem naklonu, da preprečite poškodbo zaradi padca ali zdrsa ven.
8. Vedno uporabljajte varnostne pasove da preprečite zdrs ali padec iz vozička! Po pritrditvi zaponke prilagodite pasove, da se tesno prilegajo po otrokovi dolžini. Redno preverjajte ali so pasovi dobro pritrjeni na voziček! Pasovi ne smejo biti natrgani ali izrabljeni, zaponka mora biti brez kakršnekoli poškodbe da bi zagotovili varno zaprtje pasov.
9. Montaža, razstavljanje in zlaganje, ki se bo opravljalo, je dovoljeno samo odrasli osebi.
10. Preverite voziček pred vsako uporabo. Vsi deli morajo biti dobro pričvrščeni in dodatna oprema mora biti pripeta. Prenehajte z uporabo vašega vozička v kolikor najdete kakršnokoli poškodbo, popustitev, obrabo, polomljene ali manjkajoče dele!
11. Vedno preverite zavore pred uporabo vozička! Zavore uporabljajte vedno, ko se voziček ne premika, posebno pri naklonih in ko jemljete otroka iz ali v voziček!
12. Prepričajte se, da je voziček v celoti razstavljen in da so vsi zapiralni mehanizmi uporabljeni, preden položite otroka v voziček!
13. Zložite in razstavite previdno, da se prepreči zagozditev prstov!
14. Nikoli ne dvigovati, zlagati, razstavljati, nastavljati in popravljati, ko je otrok v vozičku, ker lahko nenadoma pade in poškodujete svojega otroka!
15. Držite otroka stran od gibljivih delov!
16. Naklon hrbtnega naslonjala mora nastavljati le odrasla oseba! Ne nastavljajte hrbtnega naklona medtem ko je otrok v vozičku!
17. Da bi preprečili nevarno, nestabilno stanje, nikoli ne nameščajte torbic, nakupovalnih vrečk, oblek in podobnih predmetov, razen tistih, ki jih je odobril proizvajalec, na ročaj ali strešico! Ne preobremenite vozička! Vedno uravnotežite vaš voziček tako, da preprečite, da bi se prevrnil!
18. Vrvice lahko povzročijo zadušitev! Ne postavljajte predmetov z vrvicami okoli vratu vašega otroka, kot so kapuce z vrvicami ali dude z vrvicami.
19. Ne dodajajte dodatnih blazin ali vzglavnikov na sedišče, ker lahko povzročijo neprimerno uporabo varnostnih pasov!
20. Vedno se prepričajte, da je prednji varnostni lok/prečka dobro pričvrščeno na obeh straneh med tem, ko je otrok v vozičku! Ne dvigujte vozička s prednjo varnostno prečko, ker lahko to pripelje do povzročitve resne poškodbe!
21. Ne dovolite otroku, da v vozičku stoji ali se nanj obeša!
22. Ta produkt ni igrača, ne dovolite vašemu otroku uporabljati kot igračo!
23. Uporablja se samo hitrost, ki je hitrost hoje! Ne uporabljajte ko tečete, drsate, rolate ipd.!
24. Nikoli ne uporabljajte vozička na stopnicah ali tekočih stopnicah! Lahko se zgodi nenadna izguba kontrole nad vozičkom in vaš otrok lahko pade ven! Predvsem bodite pozorni, ko sestopajo gor ali dol!
25. Ne uporabljajte v bližini bazenov, vročih površinah ali površinah, ki so lahko nevarne za otroka!
26. Ne delajte nobenih popravkov in sprememb na konstrukciji vozička! Varnost za ta voziček je garantirana s strani proizvajalca in certificirana v testnih laboratorijih. V primeru kakršnegakoli problema, ne popravljajte sami vozička. Kontaktirajte prodajalca ali uradni servis za popravilo, ter povprašajte za nasvet oz. popravilo. Proizvajalec ne nosi nobene odgovornosti za varnost otroka v primeru uporabe delov, ki niso bili odobreni z njegove strani !
27. Ko je voziček zložen, ga hranite na varnem mestu stran od dosega otrok !
28. Embalaža produkta mora biti stran od dosega dojenčkov in otrok v času ko se, in po razpakiranju. Na ta način boste preprečili možnost tveganja zadušitve zaradi zapleta z embalažo okoli otrokove blokade dihal okoli ust ali nosu!
MONTAŽA
Prosimo, glejte priložena original ang. navodila.
Ta voziček je dobavljen deloma sestavljen. Za dokončanje montaže ne potrebujete nobenega orodja. Sledite točno danim navodilom, preverite po slikah. Prosimo, upoštevajte, da v večini primerov, po zaključenem dejanju zaslišite »klik«.
OPOZORILO! Ko uporabljate voziček na neravnih površinah vedno nastavite prednja kolesa v naprej premikajočo pozicijo. Vrtljiva funkcija za sprednja kolesa je priporočena ko uporabljate voziček na ravnih površinah! Na ta način se kolesa ne bodo hitro obrabila ali poškodovala!
NEGA IN VZDRŽEVANJE
1. Redno pregledujte vse zaklepne mehanizme, zavore, varnostne pasove in sponke, spoje in fiksirne mehanizme, kot tudi kolesa, da se prepričate o njihovi primerni funkcionalnosti in niso poškodovani ali izrabljeni.
2. Prosimo, upoštevajte da se zavore in kolesa hitreje obrabijo kot ostali deli. Ko je potrebno jih zamenjajte.
3. V kolikor najdete slabo povezavo, izrabo, pokvarjen ali manjkajoči del, morajo biti popravljeni ali zamenjani.
4. V kolikor najdete poškodovano ali kakorkoli nedelujočo funkcijo, prenehajte uporabljati voziček .
5. Redno oljite zglobe/spoje, ipd ko je to potrebno. Redno oljenje premikajočih delov omogoča daljšo uporabo vozička, kot tudi lažjo razstavitev in postavitev vozička. Nasvet: Uporabite silikonsko olje ali silikonski sprej za oljenje.
6. Umazanija lahko naredi težje funkcioniranje vašega vozička. Redno čistite voziček. Oljite ko je to potrebno. Ne nanašajte preveč olja, ker s tem prispevate k večji onesnaženosti s preveč naoljenimi deli.
7. Očistite tkanino, plastične in kovinske dele vozička z vlažno bombažno krpo ali gobo in blagim milom.
8. Ne uporabljajte abraziv, belil in ostalih agresivnih detergentov.
9. Voziček vedno po čiščenju pustite da se popolnoma posuši pred nadaljno uporabo ali hrambo.
10. V primeru, da je bil vaš voziček pospravljen v vlažnem okolju, ga morate najprej razstaviti in pustiti, da se posuši v toplem prostoru.
11. Vaš voziček lahko korodira zaradi okoljskega vpliva kot je npr. morski zrak, cestna sol, kisel dež ipd, kot tudi v kolikor je hranjen zunaj. Voziček vedno hranite v zaprtih prostorih.
12. Prevelika/premočna izpostavljenost sončni svetlobi se plastični deli hitreje izrabijo in tkanina obledi.
13. Prosimo, kontaktirajte vašega pooblaščenega zastopnika za probleme povezane z uporabo ali popravilom za ta voziček.
14. Priporočen je kompleten tehničen pregled vozička, v kolikor je bil daljše obdobje hranjen ali v kolikor ga želite uporabiti pri drugem otroku.
V primeru dodatnih informacij, težav, uveljavitvijo reklamacije ipd smo vam na voljo na spodnji tel. številki!