Hojica - pripomoček pri prvih korakih

Vsi vemo, kako pomembni in vznemirljivi so otroški prvi koraki. Sprehod pomeni novo stopnjo razvoja otrok in ga je treba odgovorno spremljati. Eden od glavnih pripomočkov v tem procesu je hojica. S hojico otrok lovi prvo ravnotežje, obenem pa ni bojazni, da bi ravnotežje izgubil in nerodno padel ter se poškodoval. Vendar hojica naj bo le pripomoček v določenih trenutkih nikakor obvezna oprema. Prezgodnje postavljanje na noge je nekoristno in lahko za otroka tudi škodljivo. S tem ko otroka namestimo v hojico ga prikrajšamo za nujno potrebne izkušnje, ki so potrebnje za  samostojno hojo. V večini primerov se starši odločijo za nakup in uporabo hojice predvsem iz dveh razlogov.:

 

- pri drugem otroku z majhno starostno razliko

- pri opravljanju dela v prisotnosti otroka

S tem povečajo varnost otroka da ne zaide ob minimalni majhni nepozornosti, seveda tudi v hojici nikakor ne izpustite otroka izpred oči, predvsem pa umaknite vse predmete v dosegu otrokovih ročic, da si kaj ne zvrne na sebe. Preverite tudi stopnišča, le ta naj bodo dobro zavarovana z dodatno pregrado.Vendar vseeno pa ni dobro s hojico pretiravati, naj vam bo le v trenutno pomoč nikakor ne za vsakodnevno uporabo brez potrebe. Namreč pri dolgotrajni uporabi hojice, otrok z opiranjem na prste hodi povsem nepravilno in tako formira napačni vzorec hoje. Včasih se zaradi napačne uporabe hojice pojavijo deformacije stopal in hrbtenice, saj otrokove mišice še niso pripravljene na vzravnano držo, zato ne prehitevajte sz uporabo hojice, dokler otrok za le to ni povsem dozorel. Prav tako otrok v hojici nima priložnosti obvladovati ravnotežja in pravih reakcij pri padcu, kar se lahko kasneje pokaže na nespretnosti pri hoji in padanju, brez da bi znal spontano zaščititi svojo glavo. Otroci ki so prekomerno uporabljali hojico bodisi prekmalu ali predolgo imajo običajno večkrat pri padcu poškodbo glave kot tisti otroci, ki hojice sploh niso ali pa zelo malo.

Podjetje Lorelli je združilo namen hojice z igro za še bolj zabavne in vznemirljive poteze prvega pokončnega raziskovanja. Naša  ponudba hojic ima vse, kar potrebujete za potrebe vaših otrok. Široka podlaga, igrače in varnostni zaklopi. Hojica je namenjena otrokom starejšim od 6 mesecev in je na voljo v različnih barvah in motivih.


Lastnosti:

- Eurobaza;

- široka podlaga za stabilnost - zagotavlja varnost;

- nastavitev višine sedeža - za največje udobje otrok; (nekateri modeli)

- Barvit pladenj z igračami

- kolesa, ki se vrtijo za 360 stopinj - tako se lahko vaš otrok premika v vseh smereh;

- silikonski zatiči proti zdrsu zaradi večje varnosti - izjemnega pomena;

- dovoljena otrokova teža za sedišče: največ 12 kg;

- Funkcija "stolček" - ko se otrok utrudi lahko udobno sedi v hojici in pomalica na priloženem pladenjčku


Vzdrževanje
- kovinske in plastične dele čistimo s hladno vodo in blagim detergentom. Oblazinjeno površino očistite z toplo vodo in blagim detergentom. Ne uporabljajte belila. Ne posušite na neposredni sončni svetlobi. Ne puščajte delov na delujočem ventilatorju, grelnikih, ostrih predmetih, posodah za vodo. Ne uporabljajte zibelke, če je kateri koli del zdrobljen ali manjka. Ne uporabljajte rezervnih delov, ki jih proizvajalec ali distributer ne odobri.


Varnost

Hojica je izdelana v skladu z evropskim varnostnim standardom BDS EN 1273-2006, "Izdelki za nego otrok, otroški sprehajalci, varnostne zahteve in metode preizkušanja", ki zagotavljajo največjo varnost in udobje za vašega otroka.